De Ontwikkelingscombinatie Nederlandse Bouw Unie/Maas-Jacobs heeft met woningcorporatie WonenBreburg een definitieve overeenkomst gesloten voor de bouw van 80 sociale huurwoningen in de gebiedsontwikkeling Blossem Breda. De betaalbare én energiezuinige huurappartementen komen in het deelproject ‘Milford’, aan de noordzijde van het project.

Tweekamerappartementen

Het woongebouw Milford bestaat uit vijf bouwlagen met tweekamerappartementen van gemiddeld ca. 57,5 m2. Dat biedt betaalbare woonruimte voor één- en tweepersoonshuishoudens uit alle leeftijdsgroepen voor WonenBreburg. De gasloze appartementen worden met duurzaamheidsambitie BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) gebouwd. Alle woningen krijgen zonnepanelen. Aan de rand van het project komt een parkeerhub met 48 vaste parkeerplaatsen voor de bewoners. De bouw is gestart en de verwachte oplevering is eind 2025.

Werken aan betaalbare huur

Hans Pars, bestuursvoorzitter WonenBreburg: “We werken er hard aan dat de bouw van meer dan 1.000 woningen in Breda en Tilburg binnen 12 maanden start. Hiermee kunnen we een hoop woningzoekenden een nieuw thuis bieden. Naast aantallen is de kwaliteit van het wonen ook heel belangrijk. Blossem is hier een prachtig voorbeeld van. Vooral de aandacht voor de openbare ruimte spreekt aan. We zijn heel blij straks 80 woningzoekenden in Blossem een nieuw thuis te kunnen bieden.”

Ontwikkeling Blossem Breda

Aan de rand van de wijk Tuinzigt, langs de Ettensebaan, komt de compleet nieuwe woonwijk Blossem met in totaal circa 660 woningen. Het gebied ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Blossem wordt een wijk met een historisch, industrieel karakter in een parkomgeving waar je kunt wonen, sporten, ontmoeten en werken. Naast de 80 sociale huurwoningen in Milford wordt er momenteel ook gebouwd aan 53 koopappartementen in het deelproject Redwood en 154 huurappartementen (middensegment en vrije sector) in het deelproject Sierra. Binnenkort gaan 20 grondgebonden gezinswoningen met tuin in verkoop in het deelproject Bryce. Wil je op de hoogte blijven van de vorderingen en nieuwe deelprojecten? Meld je hier aan!


Alle nieuwsberichten